Voetreflex

 

Hoe werkt voetreflex?

De voeten weerspiegelen het lichaam door deze te masseren beïnvloedt je de organen in het lichaam. Tevens wordt er ook gebruik gemaakt van de meridianen. Zodat er nog een beter resultaat kan worden bereikt.

 

 

 

Wat doet een voetreflex behandeling

Een voetreflexmassage is geschikt voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren of gewoon heerlijk wil ontspannen. Voetreflex heeft effect op het hele lichaam, Het bevorderd de aanvoer van stoffen en verwijderd afvalstoffen zodat organen weer in een goede conditie komen. Daarbij heeft de massage ook effect op emotioneel en mentaal gebied. Het kan ingezet worden bij diverse gezondheidsklachten, zoals:

Stress                                     Gewrichtsklachten                           

Rugklachten                           Jicht

Burnout                                  Slaapproblemen

Angsgevoelens                      Overmatig piekeren

Hoofdpijn /migraine                Verkoudheid

Griep                                       Ontstekingen

Spijsverteringsproblemen     Hypoglycemie

Obsitpatie                               Oedeem

Blaasontsteking                     Allergieën

Overgangsklachten                Astma

Huidproblemen


Mijn werkzijze

Het eerste consult, de intake, duurt 1,5 tot 2 uur. Deze bestaat uit een anamnese en een ontspanningsmassage. Hierbij kijken we samen naar jouw klachten, voedingspatroon, ziektegeschiedenis en persoonlijke omstandigheden. Je geeft aan waar je het meeste last van hebt en wat je wilt bereiken in de behandelingen. Dat wordt het uitgangspunt van het traject.
Vervolgens krijg je een ontspanningsmassage. Deze eerste behandeling geeft vaak al positieve effecten op stressklachten.


Vervolgens stel ik een behandelplan op voor jouw specifieke klachten en bespreek dat met je tijdens de volgende afspraak. Gedurende het traject evalueren we en kijken we of het behandelplan nog aansluit bij je herstelproces. De vervolgbehandelingen duren ongeveer 1 uur en bestaan uit een voorgesprek, voetmassage en nagesprek.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen zijn afhankelijk van je klachten en hoe je reageert op de voetreflexmassages. Dit aantal varieert van 6 tot 8. Over het algemeen geldt dat kort bestaande klachten sneller reageren op een behandeling.

In het begin vinden de behandelingen wekelijks plaats, als er een duidelijke verbetering is opgetreden wordt er afgebouwd naar tweewekelijks en dan naar eens per maand. Bij chronische aandoeningen kan een maandelijkse onderhoudsbehandeling nodig zijn om de aandoening beheersbaar te houden.

Indien nodig vindt overleg plaats met een arts of verwijs ik door.


 

Tips om rekening mee te houden:

  • Tijdens de massage werk ik met warme olie op je voeten en onderbenen tot en met de knie, daarom is het handig als je een wijde (sport)broek aandoet die gemakkelijk over de knieën kan.

  • Ook is aan te raden om na de behandeling een paar dagen extra water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen sneller kwijt te raken. Het drinken van water is essentieel om je goed te voelen en je lichaam gezond te houden.

  • Tevens vraag ik u om een grote badhandoek en een kleine handdoek mee te nemen.

Na een voetreflexbehandeling kunnen de volgende reacties optreden:

  • Emotionele schommelingen.

  • Vermoeidheid of je juist energiek voelen.

  • Beter en dieper slapen.

  • Relaxed en ontspannen gevoel.

  • Meer en vaker naar de wc moeten.

  • Stinken van urine, ontlasting en/of transpiratiegeur.

  • Hoofdpijn (meer water drinken!)

  • Korte opleving van “oude” kwaaltjes.

Het optreden van een of meer van bovenstaande reacties is een positief effect van de behandeling, het lichaam is aan het werk gezet om opslagen afval- en gifstoffen af te voeren. 

Wat er ook gebeurd alles is goed, want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet. Het is fijn als je mij op de hoogte houd van de gebeurtenissen die je ondervind. Wat kan helpen is dat je noteert wat je opmerkt na de behandeling en mail mij of vertel het bij een volgende behandeling hoe de tussenliggende periode is verlopen. Dat helpt weer om verder te komen.

 

Wanneer is het beter niet te behandelen (contra-indicaties)

  • Bij infectieziekten zoals griep of koorts.

  • Bij open wonden, ontstekingen of botbreuken aan de voeten, onderbenen.

  • Bij zwangerschap in de eerste 3 maanden.

  • Bij gebruik van drugs, alcohol of andere stimulerende middelen.

  •