Zechsal magnesium

Magnesium is naast water en zuurstof de derde levensbehoefte van de mens. Magnesium bevordert meer dan 350 lichaamsprocessen en is daarmee onmisbaar. Veel mensen hebben ongemerkt een magnesium tekort. Dat komt omdat ons voedsel steeds minder magnesium bevat, ons dieet niet altijd voldoende divers is en medicijnen magnesium "rovers" zijn, We kunnen daarom allemaal wat extra magnesium gebruiken. Dit geldt ook voor sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.
 

 

klachten bij magnesium tekort

Vermoeidheid
Hoofdpijn
Spierkrampen
Gewrichtspijnen
Rusteloze benen
Slapeloosheid
Hart- en vaatziekten
Hoge bloeddruk
Diabetes
Eczeem
Reumatisch klachten
Artrose
Osteoporose
Psoriasis

Magnesium kristallen

Deze kristalen is de vaste vorm van magnesium. Deze worden gebruikt in combinatie met warm water bv in een voetbad of een ligbad.

In het ligbad zorgt de magnesium kristallen voor totale ontspanning. Het helpt heel goed bij slaapproblemen, huidaandoenigen zoals prosiasis en om het lichaam te ontzuren naar een goede ph waarde.

Een voetbad is een snelle en gemakkelijk alternatief. Door het bad verwijde zich de bloedvaten wat stimulerend werkt voor de bloedsomloop en het afvoeren van gifstoffen. Denk aan slaapproblemen, overbelaste voeten, preventief tegen verkoudheid en het ontspannen van spieren.

is heel geschikt voor kinderen om rustig te worden, betere concentratie en helpt tegen groeipijnen. Gebruik na een drukke dag en voor het slapen gaan. gebruikt het bad 20 min voor optimaal resultaat.

 

magnesium gel

De magnesium gel is heel geschikt voor een massage of bij de sauna en infarood toepassingen.Door de warmte openen de poriën zich in de huid, daardoor wordt de magnesium beter opgenomen.

Je kunt de gel ook goed gebruiken bij een gelpakking. Je masseert de gel in en bedek deze plaats met een plastic folie. Voor nog meer effect plaats op deze  plek een infrarooddeken of warmte lamp.

Je kunt de gel ook gebruiken om je tanden mee te poetsen.